Veckans kris: Juholt

Förra veckan avslöjade Aftonbladet att S-ledaren Håkan Juholt stridit mot regelverket genom att låta riksdagen betala hela hans och sambons hyra. Aftonbladet menar att det finns flera källor som påstår att Juholt redan under 2009 blev informerad om att han fått för mycket bostadsbidrag.

Själv förnekar Juholt att han blev varnad 2009 och säger att det hela är en lögn. ”Någon vill skada mig” påstår han.

I dagsläget kan vi bara spekulera om vad som stämmer och vad som inte stämmer i denna historia. Men låt oss säga att det finns två alternativ: antingen blev Juholt varnad och struntade medvetet i att ta tag i problemet, eller så stämmer Juholts förklaring att han missuppfattat reglarna och begått ett oskyldigt misstag.

Problematiken uppstår om det senare visar sig att de hittills anonyma källorna har rätt; att Juholt har utnyttjat systemet sedan 2009 och dessutom ljugit för det svenska folket i sitt försvarstal. Lögnen i sig kommer att få allvarliga konsekvenser och kräva S-ledarens avgång. Idag kom det uppgifter om att Juholts assistent skulle ha informerat om läget i augusti och att Juholt därmed var medveten om felaktigheterna när han förra månaden sökte fullt ersättningsstöd för sin övernattningslägenhet. Och detektivarbetet fortsätter.

Om det visar sig att Juholt har rätt – att han inte blev varnad för fusk – då har han hittills hanterat krisen på ett bra sätt. Han har varit tydlig med var han står och med vad han har gjort och inte gjort. Han har bett om ursäkt till alla de som känner sig besvikna och sagt att han ska återbetala den summan som han är skyldig.budgetapprozetkasкапраминкупить палатку для рыбалкинайти поставщикаrussia’s weather

4 thoughts on “Veckans kris: Juholt

  1. Pingback: Bloggar på krisinstitutet.se | jeanettefors.se

  2. Hey would you mind stating which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!|

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.