Veckans kris: Carl Bildt

eller
Carl Bildt i Etiopien
eller
Carl Bildt och det svarta guldet
(Ett drama i hur många utrikes-akter som helst)

Varför blir det inget av alla ”skandaler” och missgrepp vår utrikesminister lastas för? Man har liknat honom vid en gås – oberörd av det flödandet vattnet. Eller nyligen; utsöndrandes auktoritär gas som skulle göra omgivningen mer medgörlig.

Det påtalas ofta i bloggar och debattinlägg att det enda som kan rädda Bildt är att han berättar allt och kraftigt tar avstånd från Lundin Petroleums förehavanden i bl a Afrika. Kanske skulle han göra det, men faktum kvarstår att Carl Bildt fortfarande sitter kvar på sin ministerpost efter över 5 år av ideliga krav på hans avgång. Inte har han sagt särskilt mycket om det hela heller. Varken pudel eller terrier!

Är det så att vi helt enkelt vant oss vid att det stormar kring Carl Bildt, förlikat oss med att han haft ett engagemang i näringslivet där han möjligen känt till något som kanske kan vara oetiskt?

Man kan t o m börja tro att Carl Bildts starka patos för internationella frågor, hans ideliga resor (han är så gott som ständigt på resande fot verkar det), hans finurliga aforismer och uppenbarligt höga anseende runtom i världen är det som vi värdesätter mest med en svensk utrikesminister. Någon som vågar ha en egen profil.

Det visar sig också att Carl Bildt har mycket höga förtroendesiffror i de mätningar som t ex Sifo genomfört nyligen – där ser man inte mycket spår av den senaste tidens kritik mot honom.
En gissning är att han sitter kvar så länge han har lust !

One thought on “Veckans kris: Carl Bildt

  1. Pingback: Jeanette kommenterar – 31 October 2011 | jeanettefors.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.