Veckans Kris: KRIS i kris

I en tidigare bloggpost här på Veckans Kris talade jag om KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) och turerna runt Örebro-avdelningens extravaganser med tjusiga bilar och gym. Nu har KRIS riksorganisation bestämt sig för att utesluta förre Örebro-ordföranden Lasse Liljegren från KRIS och dessutom bestämt att KRIS i Örebro inte får bedrivas vidare under KRIS namn.

Detta kan vi se i TT-rapporteringen och många medier som citerar TT. Nerikes Allehanda har en något mer utvecklad artikel men gemensamt för dem alla är att några tydliga skäl för uteslutningen inte ges direkt från KRIS riksstyrelse.

KRIS webbplats är saken inte nämnd med ett ord – däremot kan man klicka sig fram till den drabbade lokalavdelningen i Örebro. Dom har fortfarande sitt kommunikationsfönster på KRIS webbplats. Örebroavdelningen ger sin bild av det hela och den stämmer inte med den som TT refererar.

Man kan undra varför en organisation som KRIS inte tar tillfället och informerar ordentligt på sin egen webbplats men låter ”motståndaren” få göra det. Intrycket är att KRIS interna stridigheter inte har något slut och att övertygelsen om hur styrelsen agerat inte ens har fullt stöd på central nivå.

Det är viktigt även för en liten organisation att utvnyttja all de kommunikationskanaler man äger för att ge sin bild av vad som händer. Fältet blir annars öppet för spekulation, osäkerhet och misstänksamhet.

Sverre Sverredal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.