Veckans Kris: IKEA i Saudiarabien

Möbeljätten IKEA avslöjades i veckan med att ha specialdesignat sina kataloger i Saudiarabien. Detta misstänktes vara en eftergift åt de kvinnoförnekande lagar och traditioner som råder där. Så gott som alla kvinnor som förekommer i IKEAs katalog har retuscherats bort eller ”klätts på”.

Förfarandet står i stark kontrast till de ideal man säger sig ha. Redan tidigt gick dock företrädare för IKEA ut sa Vi borde ha reagerat och insett att utesluta kvinnor från den saudiarabiska versionen av katalogen inte är i linje med IKEA gruppens värderingar.”

Genom att tidigt och tydligt reagera kanske  IKEA klarar sig från en djupare reaktion. Återstår att se.

Sverre Sverredalнайти мужа по номеру телефонаотзывы ringotradeлобановский александр харьковв контакьтовари з китаю оптомжалюзи на окна купить

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.