Veckans Kris: Panaxias konkurs

Nyheten att värdetransportföretaget Panaxia nu gått i konkurs sänder signaler som ger osäkerhet. Det verkar som om enorma summor förskringrats från kunderna.

Skulle pengarna försvinna på banken finns garantier, tillsyn och reglerat ansvar. Det är lätt att tro att samma slags garantier skulle gälla när pengarna lämnas till värdetransportföretagen men så är det dessvärre inte. I det här läget tycks kunderna (insättarna) vara hänvisade till att ställa sig i kön bland andra fordringsägare vid en konkurs – med ytterst osäkra möjligheter till framgång.

Flera debattörer, bland andra Svensk Handel, föreslår nu att staten tar ett fastare grepp om värdetransportföretagen – i samhällets intresse.

För oroliga företagare, både nu drabbade och de som anlitar andra värdetransportföretag, är frågan obesvarad: Kan vi lita på hanteringen av våra pengar?

Sverre Sverredalлобановский александр компроматкак правильно нанести макияж цветотип зимаseo оптимизация сайтаrybalkaeco tours agence de voyagesперевозка грузов в москве

2 thoughts on “Veckans Kris: Panaxias konkurs

  1. Ytterligare ett bakslag för kontanthantering. Jag funderar på hur många år till vi överhuvudtaget kommer att ha kontanter… Problem med kontanthantering, mycket fusk med svarta pengar samt system som iZettle borde rimligen göra att användningen av kontanter minskar kraftigt. Om jag skulle starta ett kafé så skulle jag nog vara först i Sverige med att bara acceptera kortbetalningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.