Lyckat boksläpp med mingel och krissnack

Kriskommunikation – att leda i blåsväder är lanserad! Det var fullt hus på boksläppet igår då vi pratade om boken, krisspelade och fyllde väggarna med ”årets kris”, ”årets pinsammaste” och ”årets bästa kriskommunikation”. Här är resultatet av kvällens lilla workshop:

  • Årets kris var enligt deltagarna: TeliaSonera, SAS, FOI Saudiaffären, 21/12 -12, SD, Parkens Zoo, Riksinternaten, Gymnastikförbundet och Kolmården.
  • Årets bästa kriskommunikation blev Tillväxtverket med Annie Lööf, Lundin Oils bolagsstämma m.m., SATS i fallet Kathrin Z.
  • Årets pinsammaste blev: Erik Almqvists förnekande, förbud mot pepparkaksgubbar i Luciatåget, Ron Paul, Tintin i Kongo och ”700 000 kr var det billigaste alternativet” Tillväxtverkets generaldirektör om Grand Hotel.

När det gäller boken hoppas vi att många läser och använder den i organisationens förebyggande och förberedande arbete med kriskommunikation. Den organisation som har en uppdaterad, ändamålsenlig och tillgänglig kriskommunikationsplan, och har ÖVAT den, har de bästa förutsättningarna att lyckas med sin kriskommunikation. Läs mer om boken… невская катушка на подшипникахвзлом почтыseo раскруткаperformance маркетингlev andropovалиэкспресс украина каталог товаров

Vi hjälper dig att få koll på organisationens kriskommunikation

Fler erbjudanden från Krisinstitutet…programmatic adsbest home budget spreadsheetyaposudawebmastertoolshttp://efo.ru/ru/vendors/recom.htmlтовар под реализацию от производителя

Veckans kris: Kulturarvskrisen

Jag tycker om traditioner som att fira påsk, midsommar, jul, lucia och kanske till och med nationaldagen. Jag vill baka pepparkakor och titta på barnen som framför julspel på skolavslutningen. Jag vill fälla en tår till ”Den blomstertid nu kommer”.  Jag vill även att barnen ska kunna dela min historia och känna samhörighet mellan generationerna. Jag vill stolt kunna hissa Sveriges flagga och sjunga ”Du gamla, du fria”.

Jag vill också vara tolerant och öppen för andra kulturer och människor med annan bakgrund än min egen. Jag vill att andra ska få hålla på sina traditioner. Jag vill hålla våra gränser så öppna som möjligt och tycker att kulturerna ska få mötas och blandas. Och jag är mer än gärna del av det. Jag gillar att möta människor med olika bakgrunder och erfarenheter.

Under senaste tiden har massmedia refererat mängder med exempel där tjänstemän som verkar ha en beröringsskräck när det handlar om svenska traditioner tolkar lagtexter. Den ena efter den andra av gamla traditioner försvinner inför risken att verka förtryckande på dem som har annan bakgrund. Risken är uppenbar att den övernitiska jakten på negerbollar, pepparkaksgubbar och julpsalmer skapar onödiga kriser och motsättningar som inte alls har någon grund i verkliga folkdjupet.

Sverre Sverredal